Uncategorized

Ditegur Polis Kerana Bayinya Tidak Memakai Carseat, Pemandu Ini Bingung Kerana Mereka Belum Ada Anak.. Saat Dia Menoleh Ke Belakang Ternyata..

Kisah itu bermula apabila kereta Nikk Rock yang dipandu oleh suaminya tiba-tiba diberhentikan oleh polis tempatan di saat mereka baru keluar dari rumah..

Walaupun polis itu adalah jiran mereka, tetapi suami Nikk sangat panik kerana dia tidak tahu apa kesalahan yang dia buat.

Polis segera menyapa suami Nikk dan memberi amaran kepadanya untuk meletakkan kereta bayi di dalam kereta untuk keselamatan bayi mereka.

“Saya perlu jujur. Alasan saya menghentikan anda adalah kerana anda mempunyai anak kecil di dalam kereta yang tidak menggunakan kerusi bayi,” kata anggota polis itu sambil menunjuk ke tempat duduk kosong mereka. Bagaimanapun, suami Nikki keliru kerana mereka tidak mempunyai anak dan tiada bayi di dalam kereta.

“Saya tidak mempunyai bayi,” kata suami Nikk.Polis meminta suami Nikk jika dia pasti dan menjawab dengan mengangguk.

Tiba-tiba Nikk yang merekodkan kejadian itu  mengeluarkan kit ujian kehamilan.
Pada mulanya suami Nikk masih tidak menyedari apa yang berlaku sehingga Nikk menjelaskan bahawa dia hamil.
“Kami mempunyai bayi di dalam kereta yang tidak menggunakan kerusi kereta,” katanya sambil ketawa ketika dia berkata satu perkataan.

“Saya fikir ini bermakna anda akan menjadi bapa,” kata polis.
Polis lain tiba-tiba datang dan memberikan hadiah untuk suami Nikk.
Dalam hadiah ada beruang teddy yang berkata, ‘Selamat bertemu di hari lahir mu ayah.’
Ternyata Nikk akan melahirkan anak di jangka pada hari jadi suaminya.
Suami Nikk tidak dapat menyembunyikan kegembiraan dan kejutan itu..

Nikk sengaja merancang dan meminta polis menolongnya.
Dia mahu memberitahu suaminya tentang kehamilannya dengan cara yang unik dan istimewa.
Plan itu berjaya, suami Nikk segera memeluk Nikk di dalam kereta dan kelihatan sangat gembira.

Kejutan yang hebat bukan?

P/S Ibu2 di luar sana boleh try cara ini atau cara yang lain daripada yang lain untuk memberi kejutan pada suami anda..

 

Sumber: mylabulabi.tech

Polis Ini Selalu Hilang Ketika Waktu Makan Tengah Hari, Dia pun Diikuti Secara Diam-diam, Siapa Sangka Selama Ini Rupanya Dia Sedang Melakukan Hal yang Mengejutkan Ini!

Polis merupakan aset negara yang mempunyai tugas utama menjaga keamanan dan ketertiban masyarakat. Namun, akhir-akhir ini ada seorang polis yang bernama Razak (samaran) yang terlihat aneh.

Ia sering memesan lebih banyak makanan bahkan diam-diam pergi dari pejabat polis dengan makanan yang dipesannya. Jam istirahat tengah hari juga tidak kelihatan batang hidungnya.

Aksinya yang aneh ini membuat polis lain diam-diam mengikutinya untuk melihat apa sih yang sebenarnya sedang ia lakukan.

Awalnya, polis-polis lainnya tidak berpikir macam-macam melihat Razak diam-diam membawa makanan lebih pada saat istirahat tengah hari. Namun, hari demi hari, para polis mulai curiga terhadap kelakuan anehnya tersebut.

Sampai suatu tengah hari, Razak siap-siap mau pergi dengan makanan lebihnya itu. Polis pun diam-diam mengikuti nya dari belakang, penasaran dengan apa yang ia lakukan selama ini.

Ternyata Razak membawa makanan-makanan itu ke gang sebelah pejabat polis dan memberikannya kepada keluarga yang tidak mampu.

Awalnya, Razak tidak mau mengaku, setelah dipaksa ia baru mengaku bahwa keluarga tersebut mengalami kesulitan.

Kedua suami istri tidak ada pekerjaan, tapi ada 3 anak kecil di rumah. Ia tidak tega melihat anak-anak itu kelaparan sehingga ia selalu membeli makanan lebih untuk mereka.

Setelah aksi Razak terbongkar, ketua polis memberinya penghargaan untuk memujinya karena telah melakukan perbuatan baik dan amal, bahwa ia adalah contoh yang baik.

Perilaku Razak ini patut dipuji, ia memang seorang polis yang baik hati dan melaksanakan tugasnya terhadap masyarakat. Jangan lupa untuk SHARE artikel ini yah!

Sumber: lookforward via MVRNews via mukabuku

Link: Mukabuku.press
Kredit: ohgebang.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TERKINI

Menyediakan perkongsian blog,berita serta kisah-kisah menarik untuk anda

Hak Cipta Terpelihara © 2018 SuaraMedia.org

To Top