Uncategorized

Petua Penjagaan Z*k#r dan Menambah Air Mani

Petua Lambatkan Keluar Air Mani atau Lambat Pancut

Majoriti lelaki mengalami sindrom yang memalukan ini semasa di ranjang. Tapi cubalah petua ini. Ketika rasa air mani mahu keluar, tarik nafas sepanjang yang anda boleh. Kemudian jika masih ada rasa air mani yang keluar, tarik lagi nafas dan lakukan sehingga seterusnya. Cara ini boleh membuatkan hubungan seksual anda lebih panjang dan lama.

Disertakan juga petua orang-orang lama dalam menjaga zakar.

1. Buang air besar jangan serentak dengan buang air kecil. Semasa nak buang air besar, air kecil perlu ditahan dan nafas ditarik, dan begitulah sebaliknya. Elakkan buang kedua-duanya serentak.
2. Semasa mula makan, amalkan nasi sebesar ibu jari dikepalkan dan kemudian ditelan.
3. Ketika minum elakkan menghembus nafas tetapi tahan nafas tersebut. Ini menolong dari senang lelah semasa berjimak.
4. Kepak ayam jangan dimakan kerana ia akan melemahkan zakar.
5. Jangan suka makan makanan yang bersifat sejuk, telah disejuk mahupun disejukkan. Ia boleh mengakibatkan gejala terpancut awal dan air mani cair.

Petua Memekatkan Air Mani

1.Ambil bawang merah, sebiji telur ayam kampung(kuning sahaja), hancurkan bawang dan campur dengan telur dan minum 3 pagi berturut-turut. Petua ini akan dapat menolong memekatkan air mani, dgn pekatnya air mani maka akan lewat keluar.
2.ambil hempedu ayam jantan, gosokkan disekitar lubang zakar serta sekelilingnya kira-kira 5 minit sebelum bersama.
3.ambil limau purut dan lada sulah, pipis halus. Makan semasa mahu bersama.
4.tak pun pakai gambir Sarawak.

7 Makanan yang Membantu Memekatkan Air Mani

1. Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu dan extrak tongkat ali. Herba tongkat ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yang secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma.

2. Telur ayam kampung – Dalam telur ayam kampung terdapat zat besi, kalori, protein, retinol, thiamin, karbohidrat, vitamin E, omega-3, lemak, vitamin D, vitamin C, lecithin dan betakaroten. Biasanya telur ayam kampung dimakan bersama dengan madu lebah asli untuk menambahkan khasiatnya.

3. Kekacang juga membantu meningkatkan sperma. kacangan termasuk dalam sumber omega-3 yang baik untuk diamalkan. Selain melindungi jantung, ternyata kacang, terutama walnut, bermanfaat menyihatkan sperma. Kandungan asam lemak dalam walnut, semacam kacang kenari, memberi positif pada perkembangan sperma. Dalam kajian, lelaki yang mengamalkan walnut selama 12 minggu mengalami peningkatan kekuatan, pergerakan, serta bentuk sperma yang positif.

4. Makan makanan yang boleh membantu meningkatkan kualiti dan bilangan air mani. Antaranya adalah sayur asparagus, bawang merah, bawang putih, brokoli, buah pisang dan tiram.

5. Makanan yang kaya dengan zink dapat memantapkan kilang sperma.

6.Ambil buah-buahan yang kaya dengan vitamin C. Vitamin C boleh membantu badan anda untuk hasilkan lebih banyak sperma.

7. Pengambilan Suplemen tambahan untuk memberi nutrisi secukupnya.

 

 

Hubungan badan yang baik memainkan peranan yang penting dalam  hubungan suami isteri. Antara kebaikannya adalah

Kebaikan pertama : Anda berdua akan lebih percaya antara satu sama lain.

Kepuasan yang terhasil ketika melakukan hubungan  membuatkan anda akan percaya pada pasangan anda dan pasangan anda juga akan percaya pada anda. Kepuasan yang anda beri pada pasangan anda akan menyebabkan anda rasa pasangan anda akan sayang pada anda. Situasi ini akan menyebabkan anda lebih percaya pada pasangan anda dan dia juga akan mempercayai anda.

 

Kebaikan kedua : Anda dan pasangan anda akan lebih selesa untuk berkomunikasi.

Hubungan badan yang kerap akan merobohkan penghalang yang menghalang anda berdua dari berkomunikasi dengan elok. Anda berdua juga akan lebih rapat dan sentiasa ingin berkomunikasi antara satu sama lain. Malah, anda berdua juga tidak malu untuk berkongsi rahsia. Ini kerana semua ego anda sudah hilang apabila melakukan hubungan badan.

 

Kebaikan ketiga : Anda berdua akan lebih saling memahami.

Apabila melakukan hubungan, anda berdua bekerjasama untuk memuaskan nafsu masing – masing. Melalui kerjasama yang terjalin secara kerap melalui hubungan badan, anda berdua tidak lokek untuk bekerjasama di dunia luar juga. Malah, anda boleh menerima kelemahan pasangan anda dan akan cuba mengisi ruang kelemahan pasangan anda dengan kekuatan anda.

Mengikut kajian, memang hubungan suami isteri akan lebih rapat jika pasangan tersebut kerap melakukan hubungan badan .

Sumber 1: kifarahmedia.com
Sumber 2: Pakar.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TERKINI

Menyediakan perkongsian blog,berita serta kisah-kisah menarik untuk anda

Hak Cipta Terpelihara © 2018 SuaraMedia.org

To Top