Berita

Sedih! Bayi Kembar 12 Ini Terpaksa Dibunuh Oleh Kerajaan Hanya Kerana Sebab Ini…

Jinan Huang , seorang ibu yang sudah  berumur 33 tahun , melahir kan bayi kembar 12 di Shanghai pada hari isnin yang lalu . Jinan , sekarang ini berada keadaan stabil setelah proses melahirkan bayi selama lebih kurang 31 jam. Jinan diberikan peluang selama seminggu oleh kerajaan untuk memutuskan seorang bayi yang akan di pilih untuk di besarkan .

 

“Saya bersama suami belum boleh memastikan pilihan.. , ” ujar Jinan yang bercakap kepada wartawan beberapa saat setelah kelahiran yang ajaib tersebut terjadi.

“Tetapi kami telah mempertimbangkan dengan serius untuk membesarkan seorang bayi lelaki yang lahir pada urutan ke dua.. Dia ada-lah bayi paling berat dan oleh kerana itu kami berharap bayi tersebut akan berumur panjang dan kelak boleh men-jaga kami di usia tua nanti . ”

“ Kami pasti-nya tidak akan me-milih bayi perempuan ,  ”  tambah suami Jinan . “ Kami yakin dengan keputusan kami .” lagi sebelas baki bayi yang tidak dipilih oleh Jinan dan suami-nya akan di lemparkan dari atas puncak gunung , sesuai ke-tetapan yang sudak termaktub dalam Undang-Undang Kelahiran Kembar China . Sejak undang-undang  ‘Satu Keluarga Satu Anak’ diwartakan pada tahun 1983 , kerajaan China sudah mem-bunuh lebih dari 65 juta bayi kembar di negara tersebut .

Sedih! Bayi Kembar 12 Ini Terpaksa Dibunuh Oleh Kerajaan Atas Sebab Ini…

Jinan , yang mengaku bahawa sudah bertahun – tahun berusaha mendapatkan anak , dengan tegas menolak tuduhan bahawa dia mengambil pil-kesuburan , sebuah amalan yang juga di janjikan dengan hukuman mati di China . “ Saya tidak mengerti kenapa ini boleh terjadi , ” tambahnya . “ Kepada seluruh rakyat China dan para pe-mimpin kami yang terhormat , saya memohon permintaan maaf atas ke-lahiran bayi kembar kami yang memalu-kan dan tidak bertanggung jawab ini . ”

Sifat ke perimanusiaan di negara China rasa-nya sudah lama PUPUS , kenapa kami berkata begitu? kerana sudah banyak kes , cerita mahu pun berita yang kita dengar mengenai bayi di makan , kanak – kanak di dera , kanak -kanak dipukul dan kes kanak-kanak yang dilanggar , namun tiada mana-mana pihak yang mahu tampil untuk membantu!

 

Ibu di China Coba Makan Bayi yang Dia Lahirkan

 

SHENZHEN – Otoritas rumah sakit di China sedang menyelidiki kasus seorang ibu yang berupaya memakan bayinya beberapa hari setelah dilahirkan.

Insiden itu terjadi di sebuah rumah sakit di Kota Shenzhen, Provinsi Guangdong, China selatan. Wanita, yang diyakini menderita sakit jiwa itu ditemukan hamil dan hendak melahirkan di jalan.

Dia kemudian dibawa oleh orang ramai ke rumah sakit dan melahirkan anaknya. Pihak rumah sakit selanjutnya berupaya menghubungi keluarga wanita itu.

Namun, pada hari ketiga wanita itu dirawat di rumah sakit, seorang perawat bernama Liu Tianlun mendatangi bilik tempat wanita itu dirawat. Perawat itu terkejut kerana ibu muda itu sedang menggigit lengan bayinya.

Liu kemudian membunyikan alarm dan mencuba menarik bayi itu. Tapi, ibu muda itu menolak dan terus menggigit anggota badan bayi tersebut.

“Ini benar-benar mengejutkan, lengan (bayi) terluka parah. (Bayi itu) menderita tidak hanya luka memar berat, tapi juga mengalami pendarahan akibat gigitan,” bunyi pernyataan pihak rumah sakit, seperti dikutip news.com.au, Jumat (5/12/2014).

“Nasib baik, doktor berjaya memasukkan sesuatu untuk menutup giginya. Setelah itu, dokter memberinya ubat penenang dan mengambil bayi untuk dibawa ke tempat yang aman,” lanjut pernyataan rumah sakit.

Menurut polisi setempat, ibu muda itu diusir mertuanya ke jalan meskipun dalam kondisi hamil. Sejak itulah, dia mulai bertingkah aneh.

 

Sumber: beritaviral.host
Sumber: international.sindonews.com

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TERKINI

Menyediakan perkongsian blog,berita serta kisah-kisah menarik untuk anda

Hak Cipta Terpelihara © 2018 SuaraMedia.org

To Top